PIGNOLATA DI MESSINA

Tempo di Preparazione e cottura: 45 minuti circa
 
Ingredienti: 
1 kg. di farina bianca da dolci; 
12 tuorli d’uova ; 
sugna; 
600 gr. di zucchero; 
300 gr. di cioccolato in polvere.

Preparazione:
Pignulata a la missinisa Faciti ‘na conca di un chiudi farina bianca pi cosi duci e dintra ‘sta conca zittitici: 12 russa d’ovu beddi sbattuti e ‘n’anticchia di sugna. ‘Mpastati a duviri e a lu mumentu bonu tirativi fora tanti pizzuddi di pasta longa e grossa quantu un ditu. Pronti ca sunnu tutti sti jdita pigghiatili ad unu ad unu e tagghiatili a pizzudda ancora cchiù nichi, quantu un terzu di jditu. A chistu puntu, pigghiati tutti ‘sti pizzudda e faciti ‘ndorari dintra ‘na padedda cu sugna squagghiata. Pronti ca sunnu, facitili sculari e sculati ca sunnu, faciti ‘na castedda. A focu lentu squagghiati 600 grammi di zuccaru e 300 grammi di cioccolatu macinatu. Faciti rifriddari anticchia e a ‘stu puntu sparpagghiatilu supra la pignulata.  BUON APPETITO !
 
mettete la farina a cratere su un piano di marmo e metteteci dentro 12 uova sbattuti e un po' di sugna. Impastate per bene e quando sara' pronta tagliate la pasta a forma e dimensione di un dito. Poi tutti questi pezzi tagliateli ancora in 3 parti. A questo punto prendete tutti questi pezzi e fateli indorare dentro una padella con la sugna sciolta. Poi fateli scolare e metteteli a castello. Sciogliete a fuoco lento 600 g. di zucchero e 300 g. di cioccolato macinato. fatelo raffreddare un po' e spargetelo sopra la pignolata. 

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